Franck Muller
In English

Conquistador Cortez

Új idők szavát követve

A XVI. században hódítók szálltak hajóra, hogy megkeressék a legendás El Dorádót, a mesés kincsek országát. Franck Muller mester a „Cortez” sorozat megalkotásával egy, az elődeitől teljesen eltérő személyiségű, páratlan műveltségű hódító előtt kívánt tisztelegni.

Az addigi, erőszakos sztereotípiákkal szemben Hernando Cortez – a maga idejében - teljesen másképp álmodta meg az Újvilágot, és annak lakosait. Egy olyan világot képzelt el, amelyben hódítók és meghódítottak együtt építenek fel egy teljesen új társadalmat. 

A Conquistador Cortez egy olyan óra, amelyet erős akaratú, vakmerően bátor férfiaknak és nőknek terveztek, olyanoknak, akiket a győzelem és az uralkodás vágya hajt, akár fizikai, akár szellemi kihívásról legyen is szó.

Az óratokok erőteljes, mégis ergonómikus tervezésének tendenciája a Conquistador sorozattal vette kezdetét, de hatása tetten érhető a még ugyanabban az évben gyártott, legújabb Cortez modellek szögletes formatervezésében is.  Úgy tűnik, Franck Muller töretlen újítókedvének és alkotói vágyának semmi sem szabhat határt. Ismét egy találmány születésének lehetünk tanúi, mind formai, mind technikai értelemben véve. Az óratok, szögletes formája és figyelemreméltó méretei ellenére – hála a toktest „godron” (hajlított, íves) díszítésének (a 10000-es modell kettős ívelésű, a 9000-es pedig szimpla) – igen kecses körvonalakkal dicsekedhet. 

A Conquistador Cortez karóráknak számos különböző változata kapható – nemesacél, 18 karátos arany (sárga, rózsa, illetve szürke színben), illetve a gyémánttal kirakott, ékszeróra változat (mind lünetta-óratok, mind pedig komplett számlap-óratok gyémántberakással létezik).

 

 
Minden jog fenntartva. ® Franck Muller Hungary Kft. 2015 ©